У НАБУ не знають, коли справа найбагатшого нардепа Котвіцького буде в суді

У НАБУ не знають, коли справа найбагатшого нардепа Котвіцького буде в суді

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують відносно народного депутат від "Фронту змін" Ігоря Котвіцького кримінальну справу за фактом легалізації та відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, зловживанням владою або службовим становищем та незаконним збагаченням.

Про це повідомила в ефірі "112 Україна" прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

"НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно Котвіцького ще на початку 2016 року. Ця справа була порушена іще МВС у вересні 2015 року за кількома статтями. Попередня кваліфікація - це стаття 209, яка передбачає легалізацію та відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, стаття 364  - зловживання владою або службовим становищем  і частина 2 статті 368 - незаконне збагачення", - зазначила вона.

Оліфіра розповіла, що в рамках слідства досліджуються обставини перерахування коштів Котвіцьким  компанії-нерезиденту, зареєстрованій в іншій країні. "Про підозру іще нікому не оголошено, однак щойно будуть такі дії, ми обов'язково про них повідомимо громадськості", - сказала вона.

"Складно передбачити, коли це розслідування буде завершене і скероване до суду, оскільки матеріалів для вивчення у детективів багато і наразі відбувається процес вивчення цих матеріалів і здобуття інших доказів у цьому провадженні", - резюмувала прес-секретар.

Як повідомлялося, після подання декларацій виявилося, що Котвіцький є найбагатшим депутатом. Він задекларував 1,9 млрд грн ліквідних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-