У Москві на

У Москві на "Русском марше" затримали українця за синьо-жовтий прапор

Укрінформ
Під час проведення акції російських націоналістів, які  виступають проти війни з Україною, поліція затримала, як мінімум, сімох учасників ходу, у тому числі молоду людину, ймовірно українця, з українським прапором.

Про це повідомляє сайт організаторів "Русского марша".

"Спостерігачі ОГГС (Об'єднана група громадського спостереження - ред.) повідомили про затримання учасника маршу з прапором України. За словами очевидців, затриманий є громадянином України. На момент написання замітки зв'язку з ним немає", - сказано в повідомленні.

Як повідомив Марк Гальперін, який бере участь у марші, затриманий українець йшов у колоні слов'янських народів, де окрім прапора України несли більше десяти інших прапорів, проте затримали тільки його. За інформацією Гальперіна, ще шість чоловіків були затримані за шарфи, що нібито закривали обличчя. В якому автозаку вони перебувають, наразі невідомо.

У московському спальному районі Любліно в день народної єдності пройшов хід націоналістів "Російський марш". На момент початку акції зібралося більше п'ятисот людей, потім їх кількість збільшилася до 800. Учасники вигукують такі гасла, як "Росія буде вільною" і "Відмінити 282"(стаття Кримінального кодексу про екстремізм). Багато хто несе прапори Російської імперії, а також червоні прапори із символом "сонцевороту". У районі були посилені заходи безпеки, а на місці збору чергує поліція і встановлені магнітні рамки.

Цього року влада Москви погодила проведення "Російського маршу", перед цим відхиливши декілька заявок організаторів. Одного з них - Дмитра Дьомушкіна - було затримано 21 жовтня і відправлено під домашній арешт.

Ілюстрація: скрін з відео @rentvchannel 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-