МОЗ хоче скороти Національний перелік ліків

МОЗ хоче скороти Національний перелік ліків

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує скоротити Національний перелік ліків втричі і включити у нього лікарські засоби, рекомендовані ВООЗ.

Про це на консультаціях щодо доступності ліків сказав заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оновлений Національний перелік лікарських засобів є надзвичано важливим для нашої роботи у майбутньому. Національний перелік, який діє в Україна на сьогодні, нараховує більше ніж 1000 найменувань. Завдання полягає в тому, щоб скоротити його щонайменше втричі. Йде розмова про те, що будуть (включені у перелік - ред.) лікарські засоби, які в першу чергу рекомендує ВООЗ, які максимально ефективно можна використовути для  всіх громадян України", - сказав Ілик. 

Він зазначив, що зараз над документом працює експертний комітет, остаточне формування оновленого переліку та його затвердження планується до кінця  2016 року.

Національний перелік складається з основного переліку, до якого включені найбільш ефективні, безпечні лікарські засоби з найвищими показниками економічної доцільності для пріоритетних патологічних станів, які визначаються, виходячи з сучасної та очікуваної значущості для охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-