Розенко сказав, що дає зменшена удвічі ставка Єдиного соцвнеску

Розенко сказав, що дає зменшена удвічі ставка Єдиного соцвнеску

Укрінформ
Цього року уряд зменшив удвічі ставку Єдиного соціального внеску задля того, щоб українські підприємці легалізували робочі місця.

Про це 3 листопада від час робочого візиту у місті Бердичеві, що на Житомирщині, повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

"Уряд здійснив ряд дуже серйозних кроків за останній рік щодо детінізації економіки. Ми зменшили в два рази ставку єдиного соціального внеску. Ми зробили крок назустріч бізнесу з тією метою, аби бізнес легалізував робочі місця та працю наших людей. При цьому й податкове навантаження на бізнес також у цілому зменшилося вдвічі. Якщо раніше у фонд оплати праці вони платили приблизно 45-48%, то сьогодні це – 22%. Тобто податкове навантаження на заробітну плату, на що так завжди нарікали, зменшилося в два рази", – сказав Розенко.

При цьому він зазначив, що за статистикою центрів зайнятості, в Україні офіційно налічують понад 60 тисяч вакансій, на які можуть претендувати безробітні.

"Люди, котрі працюють нелегально, мають чудово розуміти ризики від цієї роботи. Як правило, це відбувається за усної домовленості між роботодавцем і працівником. Так, людина йде на те, щоб отримувати трошки більшу зараз заробітну плату в нелегальному секторі, ніж трошки меншу – в легальному. Але ця економія оманлива, тому що людина економить на своєму пенсійному майбутньому. Треба чітко розуміти, що не працюючи в легальному секторі економіки або не сплачуючи страхових внесків, ви в майбутньому будете претендували лише на мізерну пенсію. От сьогодні люди, які не мають достатнього страхового стажу, отримають пенсійну виплату 949 грн, притому що середній розмір пенсії для працюючої людини 1700 грн", – зауважив віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко брав участь у відкритті фронт-офісу обслуговування громадян в Бердичівському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України, де повідомив, що в уряді не прогнозують жодних інфляційних ризиків, пов’язаних із підвищенням мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-