Нардеп заявляє про обшуки у двох київських провайдерів

Нардеп заявляє про обшуки у двох київських провайдерів

Укрінформ
В офісах столичного провайдера "Ланет" і постачальника телекомобладнання "Ромсат" проходять обшуки.

Про це заявив у Фейсбуці голова комітету ВР з інформатизації і зв'язку Олександр Данченко.

"Сьогодні Верховна Рада має розглядати законопроект 3719, де, зокрема, заборонено вилучати обладнання в ІТ-компаній та блокувати їхy. роботу. В цей час в офісі провайдерів "Ланет" і "Ромсат" проводять обшуки", - пише Данчено.

За його словами, керівництво "Ланет" і ДФС у правовому полі спілкувалися щодо нарахованих компанії штрафних санкцій. "Ланет" оскаржує їхню правочинність: "Останнє засідання суду по справі було минулого тижня, сьогодні на компанію чинять тиск, вилучаючи, в тому числі, особисті речі співробітників і документи, які не мають відношення до справи".

Як повідомив AIN.UA адвокат групи компаній "Ланет" Сергій Дешунін, співробітники Солом'янського управління ДФС проводять обшук у двох офісах компанії-провайдера "Ланет Нетворк" і "Ромсат" (входить у групу компаній "Ланет") - за адресами вул. Василя Стуса, 35/37 і просп. Перемоги, 89а.

За його словами, обшук проводиться за рішенням суду, пов'язаного з кримінальним розслідуванням справи за фактом податкової перевірки підприємства рік тому. "Зараз компанія оскаржує рішення податкової в суді, тому перевірка не повинна була проводитися", — говорить Дешунін.

Співробітники ДФС також вилучають сервери, незважаючи на те, що в рішенні суду є дозвіл на вилучення техніки декількох конкретних компаній, додає він.

У компанії поки не можуть передбачити, як обшук вплине на надання послуг провайдера в Києві та регіонах. "Ми переживаємо через це, але поки не можемо стверджувати, наскільки серйозно вилучення серверів вплине на якість послуг", — говорить Дешунін.

Адвокат попрямував на переговори з представниками ДФС, через кілька годин у компанії обіцяють повідомити деталі по справі.

Раніше в компанії випустили офіційну заяву про обшук, кажучи, що він ставить під загрозу роботу ключових відділів провайдера: "Сьогодні вранці співробітники податкової заблокували наш київський офіс, заважають роботі співробітників і проводять дії незрозумілого характеру. Маючи певні документи, вони не озвучують конкретної мети. Тільки минулого тижня мало місце засідання "Ланет vs податкова". Так як нам нічого приховувати, і ми сумлінно співпрацюємо зі слідством,... суд переніс подальший розгляд на лютий 2017 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-