Вчителям і науковцям пропонують безкоштовні курси англійської

Вчителям і науковцям пропонують безкоштовні курси англійської

Укрінформ
Для вчителів, науковців та студентів відкривається можливість безкоштовно вивчати англійську мову за інноваційної технологією соціального проекту Lingva.Skills.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, де була презентована онлайн-платформа соціального проекту Lingva.Skills, повідомив голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко.

"Це спільна ініціатива Міністерства освіти та науки та соціального проекту з вивчення іноземних мов щодо надання можливості безкоштовного вивчення англійської мови всім вчителям, освітянам та науковцям, а також запровадження змішаного навчання для студентів внз", - сказав Куценко.

Як повідомив методолог проекту Віталій Зубков, при створенні методики, яка використовується при проходженні рівнів курсу, серед іншого, враховували також і психологічні проблеми, які можуть виникнути у тих, хто бажає опанувати іноземну мову: низька мотивація, високий рівень тривожності, коли людна прагне контролювати процес навчання, і низька самооцінка, коли людина не впевнена у своїх силах.

"Ми виходили саме з цих параметрів, що є чинники, чому конкретно певні люди не мають успіху, які саме є обмеження, і тільки тоді ми змогли побудувати курс, завдяки якому люди зможуть досягти успіху, незважаючи на такі проблеми", - сказав Зубков.

За його словами, специфіка завдань полягає у тому, що людина активно використовує мову. Вони побудовані таким чином, щоб проходило постійне тренування як вже засвоєного раніше матеріалу, так і нового.

У свою чергу, перший заступник міністра освіти та науки Володимир Ковтунець зазначив, що  співпраця відомства і проекту відбувається в рамках року англійської мови, але не обмежується одноразовими акціями. Залучення більш широких верств вчителів та освітян до вивчення англійської мови дозволить запустити процес змін не тільки в освіті.

"Це має бути стратегічна перспектива для всіх наших громадян. Вони повинні вивчати іноземні мови для того, щоб бути вільними у пересуванні світом, комунікуванні зі світом. ... У першу чергу це повинно починати з освіти. Ми стоїмо на тих позиціях, що потрібно створити належні умови для вивчення іноземних мов", - сказав Ковтунець.

Він зазначив, що вільне володіння однією з іноземних мов має стати освітнім стандартом.

"Думаю, що скоро в освітніх стандартах буде записано, що випускники третього рівня освіти, тобто випускники аспірантури, обов'язково мають скласти іспит на володіння англійською мовою на рівні В2", - сказав Ковтунець. 

Втім, за його словами, ці питання ще потрібно врегульовувати як з фінансової, так і правової точки зору.

"Мова йде про документи, які мають визнаватися державою. Зараз таке навчання (за допомогою різних курсів - ред.) практично не регулюється законодавством. Нам потрібно прийняти закон про освіту, де закладені ці ідеї - навчання впродовж життя, навчання для дорослих. І для того, щоб відповідний документ, диплом, сертифікат визнавався державою, відповідна програма має бути акредитованою. Це буде ключова вимога", - зазначив урядовець.

Соціальний проект з вивчення англійської мови Lingva.Skills (www.lingva.ua) діє 4 місяці, до нього вже долучилися близько 2 млн людей. Проект співпрацює з низкою державних органів влади та обласних адміністрацій, співробітники яких вивчають англійську за методикою Lingva.Skills. Зокрема, це Міністерство освіти та науки, Міністерство юстиції, Національний банк, Державна служба зайнятості, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державна фіскальна служба, низка обласних держадміністрацій, Національна поліція, Комітети Верховної Ради і т.д.

Крім того, до вивчення англійської мови долучилися внутрішньо переміщені особи, учасники АТО та члени ії сімей.

Навчання у проекті безкоштовне. Для участі в ньому потрібно сформувати колективну заявку від організації та подати дані про всіх бажаючих навчатися. Таким чином, зареєструватися у проекті може колектив будь-якої школи, освітньої чи наукової установи. Навчатися можна в будь-який час. Зараз на сайті можна пройти рівні  А1 - А2. З нового року будуть доступні рівні В1 и В2. Крім того, за словами розробників, зараз опрацьовується можливість впровадження вивчення за допомогою проекту інших іноземних мов. Також розглядається можливість впровадити змішану форму навчання (blended learning). Так, вже зараз найкращі студенти Lingva.Skills вже можуть поєднувати он-лайн і оф-лайн форми навчання з англійської мови в Київському національному університеті Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-