Нацрада взялася за регіональні компанії, що підпільно транслюють

Нацрада взялася за регіональні компанії, що підпільно транслюють "112"

Укрінформ
Нацрада сьогодні вкотре відмовилась переоформити ліцензії в частині зміни програмної концепції мовлення 5-ом компаніям: ТОВ "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір" та "Лідер ТВ". Їм відмовлено тому, що вони отримали ліцензії в конкурсі 2011 року як регіональні компанії, які мали забезпечувати мовлення з відповідною концепцією, а транслюють канал "112". 

На цьому наголосила заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук у коментарі Укрінформу. 

"Головною умовою конкурсу було здійснення саме регіонального мовлення з огляду на потребу громад мати місцеві ЗМІ. Однак заявлені ними зобов'язання ці мовники не виконали. На жаль, усі 5 каналів самовільно вже змінили програмну концепцію мовлення і повністю транслюють супутниковий канал ТОВ "ТРК 112 ТВ". Фактично вони порушують ліцензійні умови, порушують умови конкурсу. І насправді у нас тривають судові спори з цього приводу - місяць тому їх було вже 26, - ми намагаємося настояти на тому, щоб вони забезпечували мовлення з тими програмними концепціями, які вони отримали на конкурсі. Тож відмовляємо їм уже багато разів. Щомісяця вони подають заяви про переоформлення, шомісяця ми їм у цьому відмовляємо", - зазначила Фещук.  

Вона додала, що Нацрада отримала численні скарги від каналів, які брали участь у конкурсі. 

"Оскільки радіочастотний ресурс обмежений, частот не вистачає, в тому числі і регіональним каналам, які вже існують по 20 років, то дуже шкода, що ці 5 каналів не забезпечують саме регіонального мовлення", - підкреслила заступник голови Нацради.  

Фещук також уточнила, що новостворені компанії, які транслюють канал "112", пов'язані з ним структурою власності.

"Канал "112" придбав ці всі компанії, і їм, звичайно, дешевше робити одну програму для всіх, ніж на кожен регіон окремо, і забезпечувати інформаційні потреби регіонів. Але вихід у них один - вони мають  повернутися в рамки тієї концепції мовлення, з якою виграли конкурс. Або ж вони мають відмовитися від цих частот", - резюмувала  Фещук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-