У МОЗ розповіли про ситуацію з грипом

У МОЗ розповіли про ситуацію з грипом

Укрінформ
Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні. за даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, не перевищує епідемічні пороги.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Показники захворюваності на грип та ГРВІ в усіх регіонах України не перевищують епідемічні пороги. За звітний тиждень (24-30 жовтня) на грип та ГРВІ в Україні захворіло 162 тисячі 689 осіб, із них понад 66% - діти віком до 17 років», - йдеться у повідомленні.

За віковою структурою превалює захворюваність серед дітей до 14 років. Темп приросту захворюваності серед дорослих зменшився на 2,4%, а серед дітей до 17 років - збільшився на 2,1%.

Найбільше хворих зареєстровано у Київській області, найменше - у Тернопільській.

Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, питома вага госпіталізованих становить 3%, із них 3812 дітей віком до 17 років, що на 0,8% більше ніж за минулий тиждень. Порівняно з минулим тижнем серед госпіталізованих кількість дітей віком до 4 років знизилася на 3,8%.

Фахівцями-вірусологами лабораторних центрів МОЗ України за 43-й тиждень 2016 року проведено 236 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, з них в 36,9% випадках отримані позитивні результати.

У міністерстві також зазначили, що у країнах Європи активність грипу залишається на низькому рівні. Зареєстровані спорадичні випадки виявлення вірусів грипу, що звичайно для цієї пори року.

З початку епідемічного сезону 66% усіх випадків виявлення вірусів грипу зареєстровані в чотирьох країнах Західної і Північної Європи (Норвегія, Сполучене Королівство, Франція та Швеція). Лише 11 країн повідомили про виявлення позитивних на грип зразків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-