Побудова ракетного щита є одним із пріоритетів держави - Турчинов

Побудова ракетного щита є одним із пріоритетів держави - Турчинов

Укрінформ
Реалізація ракетної програми та побудова надійного ракетного щита є одним із пріоритетів Української держави.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов у вітанні з нагоди Дня ракетних військ і артилерії.

"Сьогодні одним з пріоритетів держави є реалізація ракетної програми, побудова надійного ракетного щита Батьківщини. Наші виробники та науковці роблять все можливе, щоб забезпечити Збройні Сили України потужною вітчизняною ракетною зброєю. Крок за кроком, консолідувавши зусилля винахідників, науковців, виробників, Україна поверне собі втрачені позиції на світовому ринку ракетних технологій!" - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що артилерійські і ракетні війська є основою Сухопутних військ. "Це сила та міць, без яких неможливо виграти жодної битви. Ваш професіоналізм та відвагу побачили всі під час захисту України від загарбників. Ваш ратний подвиг - запорука спокою наших громадян, чистого і мирного неба", - зазначив він, звертаючись до ракетників і артилеристів.

З професійним святом їх привітав і міністр оборони Степан Полторак. "З початку бойових дій на Сході особовий склад військових частин і підрозділів ракетних військ та артилерії своїми щоденними подвигами робить вагомий внесок у забезпечення обороноздатності держави", - зазначив він.

Начальник Генштабу Віктор Муженко у своєму вітанні наголосив, що порівняно з 2014 роком бойовий склад військ збільшився втричі. "Без перебільшення наші «боги війни» є справжніми улюбленцями піхоти, десантників, танкістів, морських піхотинців, адже їх майстерна робота значно піднімає бойовий дух військ на передовій", - зазначив він.

За словами Муженка, сьогодні вживається цілеспрямованих заходів щодо нарощування бойового потенціалу ракетних військ і артилерії, удосконалюються їх організаційна структура, забезпечується системна модернізація та прийняття на озброєння нових зразків тягачів, техніки та артилерійських систем. "Це серйозна і копітка робота", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-