На сайт е-декларацій щодня було понад 3 тисячі кібератак

На сайт е-декларацій щодня було понад 3 тисячі кібератак

Укрінформ
В останні дні подачі е-декларацій на систему е-декларування щоденно здійснювалося понад 3  тис. кібератак, однак жодних несанкціонованих втручань до Реєстру не відбулося. 

Про це на брифінгу в середу заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Напередодні завершення терміну подання е-декларацій щоденно реєструвалося більше 3  тис. інцидентів кібербезпеки, зокрема, потужні Ddos-атаки, більшість з яких належала до так званих інтелектуальних атак", - сказав Євдоченко.

Він поінформував, що наразі за цими фактами готуються документи для передачі до правоохоронних органів, щоб їм  була дана належна оцінка, проведені розслідування і встановлені не тільки виконавці, а й замовники цих атак. 

Водночас Євдоченко підкреслив,  що жодних несанкціонованих втручань до Реєстру не відбулося, всі подані декларації збережені, а необхідний захист інформації забезпечений відповідно до законодавства.

Голова ДССЗІ повідомив, що в останній тиждень декларування сервери НАЗК працювали з понаднормовим навантаженням. Зокрема, у дні пікового навантаження середня швидкість подання декларацій перевищувала 150 документів за хвилину, середня кількість сесій, у тому числі звернень до публічної частини Реєстру, становила більш як 45 тис. на секунду. Обсяг даних у Реєстрі наразі становить понад 1 млн записів, це більше 40 мегабайт інформації, а сукупний трафік передачі даних за період подачі декларацій становив близько 10 терабайт.

Євдоченко зазначив, що сьогодні Реєстр працює стабільно і цілодобово в нормальному режимі, активність користувачів зменшилася.

"Сьогодні адміністратором Реєстру вжито всіх необхідні заходів з побудови зовнішнього контуру безпеки, і всі кіберінциденти блокуються", - запевнив Голова ДССЗІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-