Гройсман розповів протестувальникам про плани підвищення зарплат і пенсій

Гройсман розповів протестувальникам про плани підвищення зарплат і пенсій

Укрінформ
Галузь освіти залишається одним із ключових пріоритетів українського уряду.

У цьому запевнив на зустрічі з учасниками акції протесту освітян Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал

Зокрема, керівник уряду поінформував, що у 2017 році передбачено збільшення заробітної плати вчителів на понад 30% та збільшення видатків на стипендії на 0,6 млрд грн.

Крім того, за словами Гройсмана, з 1 грудня будуть підвищені на 10% соціальні стандарти. Уряд також ухвалив рішення про збільшення удвічі мінімальної заробітної плати - до 3200 грн. Такий же розмір затвердженого Кабміном прожиткового мінімуму.

При цьому збільшується перший тарифний розряд з 1430 грн до 1600 грн, додав Прем'єр-міністр.

За його словами, наступне питання, над яким працює Кабінет міністрів, - осучаснення пенсій та реформування пенсійної системи.

Водночас Гройсман підкреслив, що збільшення заробітних плат і соціальних стандартів можливе лише відповідно до зростання економіки.

"Я вас запевняю, нічого не станеться, усе буде нормально. Я впевнений у тому, що ми робимо: ми робимо правильні речі. Усі ці компанії будуть приносити в бюджет мільярди, і ці кошти з бюджету будуть потрапляти вам, на зарплати. Але на це потрібен час", - зазначив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, у вівторок працівники освіти з різних регіонів провели акцію протесту під Будинком уряду у Києві. Вони вимагали скасувати високі житлово-комунальні тарифи і підвищити зарплату працівникам галузі, а також наполягали на зустрічі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-