Справа екс-беркутівців: суд допитав трьох потерпілих і оголосив перерву

Справа екс-беркутівців: суд допитав трьох потерпілих і оголосив перерву

Укрінформ
Суд у справі п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у масових вбивствах на Майдані у лютому 2014 р., оголосив перерву до 3 листопада.

Про це заявив головуючий суддя Сергій Дідик на засіданні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд оголошує перерву в судовому засіданні до 3 листопада», - сказав суддя.

Початок засідання запланований на 11:30.

Сьогодні у суді були допитані троє потерпілих. Зокрема, суд закінчив досліджувати матеріали кримінального провадження за епізодом поранення сотником Хмельницької сотні на Майдані Юрія Кравчука. Також був допитаний потерпілий Анатолій Панчук, мешканець села Копистин Хмельницького району, і Микола Дмитрів - рідний брат загиблого 20 лютого 2014 року на Майдані Ігоря Дмитріва з Калуша Івано-Франківської області.

Загалом, за словами головуючого судді, у справі стосовно п'яти екс-"беркутівців" як потерпілі проходять рідні 48 загиблих, а також 80 осіб, які дістали поранення. Ближче до Нового року суд обіцяє поінформувати про кількість уже допитаних потерпілих.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх бійців "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним пунктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-