Понад 6 тисяч переселенців отримають благодійну допомогу

Понад 6 тисяч переселенців отримають благодійну допомогу

Укрінформ
Понад 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб та інших осіб в Україні, які постраждали внаслідок збройного конфлікту, отримають благодійну допомогу. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства тимчасово окупованих територій і ВПО. 

"У рамках частини проекту за компонентом "Допомога особам, що постраждали від конфлікту на сході України", який координує Міністерство, буде надана допомога 6412 особам, які постраждали від конфлікту на сході України, шляхом впровадження багатосекторального підходу, що визначили виконавці проекту", - йдеться в повідомленні. 

Як зазначає прес-служба, переселенцям та особам, що постраждали від воєнного конфлікту, надаватимуться грошові гранти на потреби, що входять в перелік грантової допомоги. 

"Зокрема, надаватимуться грошові гранти незахищеним сім'ям для придбання предметів, необхідних для того, щоб пережити зиму, включаючи одяг, взуття, обігрівачі, вугілля та дрова; з метою підтримки в зимовий період незахищених осіб забезпечуватимуть непродовольчими товарами; надаватиметься допомога у формі грошових рантів для проведення ремонту осель в поселеннях вздовж лінії розмежування; надаватимуться грошові гранти особам, які були в минулому власниками малих підприємств, для відновлення підприємницької діяльності, надаватиметься допомога у працевлаштуванні ВПО, включаючи тренінги з питань повернення до роботи, підготовку до співбесід, та пряме скерування до працедавців, зацікавлених у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб", - наголосили у прес-службі. 

Крім того, для подолання емоційних травм, завданих переміщенням, для ВПО працюватимуть 8 дитячих центрів з надання психологічної допомоги.  

"З метою задоволення психологічних потреб внутрішньо переміщених осіб, які переживають тривалу зміну місця проживання, виконавці проекту продовжать діяльність 8 дитячих центрів, відкритих в місцях з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб. Ці дитячі центри допомагають дітям та їхнім батькам долати емоційні травми, завдані переміщенням, та інтегруватись в нову громаду", - уточнюється в повідомленні. 

В прес-службі зазначають, що проект «Допомога сім'ям, що постраждали від конфлікту на сході України» реалізується Католицькою службою допомоги (Catholic Relief Services) та Міжнародним Благодійним Фондом «Карітас України», фінансується Агентством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку («USAID»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-