Після

Після "Сімейних цінностей" МОН вирішило перевірити всі посібники

Укрінформ
Міністерство освіти та науки (МОН) проведе перевірку всіх навчально-методичних матеріалів та посібників, які були випущені за останні п'ять років.

Про це повідомляє прес-служба міністерства. 

"Найближчим часом будуть переглянуті всі навчально-методичні посібники, що були надруковані за останні п'ять років - тобто всі ті, що мають на сьогодні грифи Міністерства. Крім того, буде створена робоча група для опрацювання нового Положення про надання грифів МОН", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, останнім часом виявлення дискримінаційних норм у навчально-методичній літературі набуло масового характеру. Тому МОН розпочне роботу з підвищення якості відповідної літератури. 

Також планується переглянути склад усіх комісій, які працюють при Науково-методичній раді з питань освіти. На думку Гриневич, потрібно підвищити персональну відповідальність експертів та рецензентів, які дають позитивні висновки до навчальних програм, факультативних курсів та навчально-методичної літератури.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти та науки скасувало позитивний висновок науково-методичної комісії щодо навчально-методичного посібника з курсу "Сімейні цінності". Також міністерство відкликало листа до обласних управлінь освіти та науки та інститутів післядипломної підготовки щодо рекомендацій з впровадження курсу "Сімейні цінності" у навчальний процес. Відповідний лист із повідомленням про скасування схвального висновку та відкликання попереднього листа розміщено на сайті відомства. Крім того, на повторний розгляд комісії буде направлено саму програму курсу "Сімейні цінності", методичні посібники та робочі зошити.

Курс "Сімейні цінності" був розроблений у 2012 році, схвалений Міністерством освіти та науки у 2013 році. У середині жовтня 2016 року Міністерство освіти та науки, на виконання рекомендацій парламентських слухань, присвячених сімейним цінностям, розіслало до обласних управлінь освіти та науки та інститутів післядипломної освіти листа з рекомендацією впровадження цього курсу до навчального процесу, а також зі списком рекомендованої до нього літератури.

Після дискусії у суспільстві щодо тверджень про образ та роль жінки, які містяться у навчально-методичному посібнику "Сімейні цінності", міністерство заявило про проведення перевірки курсу та матеріалів до нього на предмет науковості та недискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-