ГПУ направила до суду справу француза, який готував теракти

ГПУ направила до суду справу француза, який готував теракти

Укрінформ
Генпрокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та готуванні терористичного акту.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Франції за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, замах на контрабанду зброї та підготовку терористичного акту", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що громадянин іноземної держави з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи до України, вживав заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних сил України.

У травні 2016 року в рамках здійснення негласної слідчої дії - контроль за вчиненням злочину - після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» (Волинська область) протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ.

Під час обшуку у нього вилучено 5 автоматів АК-74 - 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.

Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Кримінальне провадження розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України. Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Грицак у червні поточного року повідомив, що працівникам спецслужби  вдалося запобігти серії терористичних актів, які готувалися на території Франції під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-