Екс-голова правління незаконно продав нерухомість підприємства

Екс-голова правління незаконно продав нерухомість підприємства

Укрінформ
Колишній посадовець переховувався від поліцейських у місті Дніпро, де його затримали оперативники Управління захисту економіки в Одеській області.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«За фактом привласнення майна товариства слідчі Головного управління поліції в Одеській області відкрили кримінальне провадження. Під час досудового розслідування оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області ДЗЕ Нацполіції з'ясували, що до продажу нерухомого майна підприємства "доклав руку" його колишній голова правління. Екс-посадовець звернувся до суду з позовом щодо, на його думку, незаконного звільнення з посади. При цьому надав підроблені документи. В подальшому суд задовольнив позов та виніс рішення на його користь - поновлення на посаді голови правління публічного акціонерного товариства», - йдеться у повідомленні.

У травні поточного року він продав будівлі та споруди виробничої бази вказаного підприємства, але гроші від угоди на рахунки підприємства так і не надійшли.

Ринкова вартість незаконного реалізованого майна становить 63,6 мільйона гривень.

Аби уникнути покарання, екс-голова правління підприємства виїхав за межі регіону. Оперативники УЗЕ в Одеській області встановили його місце знаходження - м. Дніпро.

На підставі ухвали суду поліцейські затримали розшукуваного та доставили до суду для обрання йому міри запобіжного заходу.

З метою відшкодування заподіяних збитків, на даний час на незаконне відчужене майно, а також на майно затриманого вартістю майже 300 тисяч доларів США накладено арешт.

Санкція статті ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, яку інкримінують фігуранту справи, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Станом на 27 жовтня колишнього голову правління арештовано з можливістю внесення 275 тисяч гривень застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-