В Україні відсутня система паліативної допомоги - Кулеба

В Україні відсутня система паліативної допомоги - Кулеба

Укрінформ
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба вважає, що в Україні відсутня система паліативної допомоги та необхідних форм знеболення.  

Про це він сказав під час відкритої дискусії на тему: «Дитяча паліативна допомога», повідомляє прес-служба Президента України.

«На жаль, в Україні  відсутня система паліативної допомоги та необхідних форм знеболення. Через це щодня тисячі дітей та їх батьків страждають від нестерпних мук» - сказав Кулеба.

Зазначається, що в Україні більш ніж 17000 дітей потребують паліативної допомоги щороку, а за підрахунками UNICEF, таких дітей понад 40 тисяч.

«Вчасна і належна допомога невиліковним дітям - це наше випробування на людяність і спроможність бути цивілізованим суспільством» - додав уповноважений і закликав «об'єднати всі зусилля, щоб позбавити болі і страждань таких дітей та вчасно надати їм медичну і соціальну допомогу».

За інформацією прес-служби, завдяки активній роботі учасників зустрічі були  сформульовані основні кроки для держави та громадянського суспільства у наданні дітям якісної та доступної паліативної допомоги.

У дискусії також взяли участь в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, виконавчий директор Міжнародної мережі дитячої паліативної допомоги Джоано Марстоун та директор Програмної ініціативи «Громадське здоров'я» Вікторія Тимошевська. Учасники дискусії обговорювали питання забезпечення права на паліативну допомогу для дітей, надання доступу паліативним дітям до знеболюючих та психотропних лікарських засобів і включення паліативних послуг до мінімального пакету медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-