Одеський суд арештував BMW і санкціонував затримання водія

Одеський суд арештував BMW і санкціонував затримання водія

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури про арешт позашляховика BMW X5 і затримання підозрюваного в скоєнні нічного ДТП на розі вулиць Преображенської і Великої Арнаутської, що призвело до смерті двох людей.

Про це повідомили в п'ятницю кореспонденту Укрінформу в прес-службі прокуратури Одеської області.

"За клопотанням прокуратури Одеської області судом надано дозвіл на затримання особи, підозрюваної у скоєнні ДТП на розі вулиць Преображенської і Великої Арнаутської в Одесі. Також суд наклав арешт на автомобіль BMW X5 і на зброю, яку було знайдено в салоні автомобіля - підозрюваного у злочині оголошено в розшук", - зазначили в облпрокуратурі.

"Установлено, що увечері 26 жовтня водій, рухаючись на високій швидкості на автомобілі BMW X5 зі сторони Олександрівського проспекту, виїхав на перехрестя вулиць на червоний сигнал світлофора й зіткнувся з іншим авто. Внаслідок зіткнення BMW X5 відкинуло на тротуар, вчинено наїзд на трьох пішоходів, а водій зник з місця пригоди", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за ознаками ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України здійснює слідче управління ГУ НП в Одеській області.

Як повідомляв Укрінформ, слідчо-оперативна група поліції встановила, що за кермом позашляховика BMW Х5, який зіткнувся у середу ввечері з автомобілем "Москвич", перебував 21-річний одесит. Він керував автомобілем за дорученням, а не є власником позашляховика.

За словами заступника керівника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Анастасії Якубенко, слідство має в своєму розпорядженні записи з камер відеоспостереження, на яких чітко видно, що винуватцем аварії є водій BMW. Особи двох учасників ДТП, в тому числі водія BMW, встановлено, їх оголошено у розшук.

Мерія Одеси вирішила забезпечити охорону свідку нічної аварії на розі вулиць Преображенської і Великої Арнаутської, де позашляховик BMW X5 зіткнувся з автомобілем "Москвич", що призвело до загибелі двох і травмування трьох осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-