Київські студенти передали послання Рютте щодо асоціації Україна-ЄС

Київські студенти передали послання Рютте щодо асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
Студенти столичних вишів передали послу Королівства Нідерландів лист-звернення, який має бути доставлений прем’єр-міністру Марку Рютте, з вимогою ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це у Facebook повідомляють координатори акції в рамках проекту "Молодь за Європу".

«В рамках акції було передано колективний лист-звернення до прем'єр-міністра Королівства Нідерланди Марка Рютте з проханням підтримати договір про асоціацію між Україною та ЄС. Вперше до мітингувальників вийшов Посол Кейс Кломпенхаувер, який люб'язно поспілкувався зі студентами і висловив свою підтримку кампанії», - зазначається на сторінці організації.

Також у межах флешмобу біля стін посольства Нідерландів студенти на аркушах паперу залишали свої послання до Рютте, які потім були складені у листи-трикутники. Їх із підписами студентів та молоді з різних регіонів України молодь також має намір передати Рютте.

Студенти мають намір сьогодні продовжити свою акцію.

Громадянська кампанія "Молодь за Європу" стартувала 24 жовтня 2016 року і передбачає заходи, спрямовані на привернення суспільної уваги та тиску на урядовців Нідерландів. Мета кампанії, як зазначають її координатори, - підписання урядом Королівства Нідерланди угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Політичну частину угоди про асоціацію між Україною та ЄС підписали 21 березня 2014 року, економічну - 27 червня 2014 року. Верховна Рада ратифікувала угоду синхронно з Європейським парламентом 16 вересня 2014 року. Це ж зробили 27 країн-членів Євросоюзу, проте Нідерланди не можуть зробити це через негативне рішення референдуму щодо асоціації з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-