Ми вистоїмо, як вистояли наші захисники у 1944 році - Гройсман

Ми вистоїмо, як вистояли наші захисники у 1944 році - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав співвітчизників з нагоди 72-ї річниці визволення України від нацистських загарбників.

Текст вітання розміщений на Урядовому порталі.

«Визволення України від нацистських загарбників завершилося 72 роки тому, 28 жовтня 1944 р. нашу землю залишив останній гітлерівський підрозділ», - йдеться у вітанні.

Гройсман нагадав, що нацистська окупація, яка на українські терени прийшла 1 вересня 1939 р. та тривала до жовтня 1944 р., завдала непоправних втрат. Загальні демографічні втрати України (загиблі у боях, військовополонені, мирне населення, померлі від голоду, хвороб, депортовані, вимушені емігранти) становили близько 14,5 млн осіб. Майже 700 міст і 28 тисяч сіл зруйновано. Матеріальні втрати України в цінах 1941 року становили 285 млрд рублів. У Другій світовій війні загинув кожен п’ятий українець – це понад 10 млн осіб.

Українське суспільство гідно вшановує тих, хто віддав своє життя за нашу країну та майбутні покоління, брав активну участь у повоєнній відбудові – підіймав із попелища міста, селища, підприємства, повертав країну до нормального і повноцінного життя, зазначив Прем’єр-міністр.

«Однак і сьогодні смертельна небезпека прийшла на терени України, але вже зі сходу. Ми стали свідками безпрецедентної агресії, посягань на незалежність та територіальну цілісність держави, загибелі тисячі наших громадян і захисників від рук російських терористів на Донбасі», - констатував він.

За словами глави уряду, в умовах зовнішньої агресії та торговельно-економічної війни, яку веде проти нашої держави Росія, Україна непохитно відстоює свою мету та основоположні цінності — демократичний вибір українського народу та європейську інтеграцію. Забезпечується модернізація армії та обороноздатність країни, запроваджуються структурні реформи, здійснюється незворотне економічне, енергетичне, політичне, культурне, наукове зближення України з країнами демократії.

«Переконаний, що українське суспільство з гідністю здолає цей складний етап. Всупереч усім зовнішнім загрозам і внутрішнім викликам разом ми вистоїмо, як вистояли наші захисники у 1944 році і принесли перемогу», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-