Надсучасний ангіограф запрацював у Дніпропетровській обласній лікарні

Надсучасний ангіограф запрацював у Дніпропетровській обласній лікарні

Фото
Укрінформ
Надсучасний ангіограф, що дозволяє проводити найтонші операції на судинах серця та головного мозку, пришвидшує реабілітацію пацієнтів, запрацював у Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова.

Про це поінформував голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА().

«Оновлюємо здебільшого реанімаційні відділення обласних лікарень. Сьогодні сучасний комп’ютерний ангіограф запрацював в лікарні ім. Мечникова», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Ангіограф встановили в лікарні ім. Мечникова та провели його налаштування в рекордно короткі строки – лише за два тижні.

Апарат придбали коштом обласного бюджету за 28 мільйонів гривень.

Фотогалерея: 5 фото

Як зауважив головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, в медзакладі вже вишикувалася черга з пацієнтів, які потребують лікування на такому обладнанні. «У нашій лікарні є ангіограф, проте він дуже старий – працює більше 20 років. Обладнання практично кожного дня ламалося, це ставило під загрозу життя пацієнтів. Новий апарат має набагато більше можливостей. Він дозволяє проводити менш травматичні операції, реабілітація після яких проходитиме значно швидше», - розповів Риженко.

У Дніпропетровській ОДА повідомили, що продовжують закуповувати обладнання для лікарень області, тривають торги. Після їх завершення сучасні пристрої отримають обласна дитяча лікарня, обласний кардіоцентр, онкодиспансер та інші великі медзаклади Дніпропетровщини

Загалом цьогоріч закупили обладнання вже на 124,4 млн. грн. Придбали комп’ютерний томограф, рентгени, апарати штучного дихання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-