Порошенко запевнив, що гроші на підвищення мінімалки в бюджеті будуть

Порошенко запевнив, що гроші на підвищення мінімалки в бюджеті будуть

Укрінформ
Влада буде спроможна передбачити у держбюджеті на 2017 рік гроші для фінансування збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу з нагоди 440-річчя з дня заснування Острозької академії під час візиту до Рівненської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На захист працюючого українця спрямована моя з Прем'єр-міністром Гройсманом ініціатива про підвищення мінімальної заробітної платні. Не може працююча людина отримувати стільки, скільки становить допомога по безробіттю. Хто піде працювати, якщо можна не працювати? Це не є неповага до того, хто безробітній. Це - приниження людини праці. І ми сказали, що зарплата має бути більша, як мінімум, удвічі, ніж допомога", - заявив він.

За словам Президента, це буде "чесна розмова з народом".

"В бюджеті ми на це гроші знайдемо. Там - декілька сотень тисяч людей. Але загалом 4 мільйони - це має зробити економіка. І як вона має це зробити? А ми зняли з них (роботодавців -ред.) податки на зарплату. Не кладіть собі у кишеню, віддайте людям на зарплату", - заявив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, учора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати - до 3200 гривень, крім того з 1 грудня "невеликим, але першим кроком" стане підвищення мінімальної пенсії на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-