Суд відмовився пом’якшити домашній арешт Александровській

Суд відмовився пом’якшити домашній арешт Александровській

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області відмовився пом’якшити запобіжний захід колишньому нардепу від Компартії Аллі Александровській і залишив її під цілодобовим домашнім арештом, повідомляє її захист.

Як заявив Радіо Свобода один із адвокатів Александровської Олександр Шадрін, таке рішення суд ухвалив у той час, як стан здоров’я його підзахисної погіршується, і їй "вкрай потрібне медичне лікування".

Раніше Шадрін заявляв, що в апеляційній скарзі захист вимагав часткового домашнього арешту, щоб вдень Александровська могла відвідувати лікарню для медичних процедур, а вночі перебувала вдома, відбуваючи домашній арешт.

20 жовтня Київський районний суд Харкова не змінив запобіжного заходу для колишнього депутата від Компартії України Алли Александровської, підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність України, продовживши її цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Із клопотанням про продовження цілодобового домашнього арешту до суду звернулася прокуратура. Водночас захист просив пом’якшити запобіжний захід.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід для колишнього депутата від Компартії України Алли Александровської з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. У постанові суду йшлося про те, що новий запобіжний захід буде діяти до 23 жовтня.

28 червня цього року СБУ повідомила Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для неї у вигляді арешту на 60 діб без права застави. 22 липня Апеляційний суд Харківської області залишив екс-депутата Александровську під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-