Роботодавцям можуть знизити податки - Рева

Роботодавцям можуть знизити податки - Рева

Укрінформ
Якщо роботодавці збільшуватимуть заробітні плати для своїх працівників, то з'являтиметься більше можливостей щодо зниження для них ставки оподаткування.

Про це на брифінгу у четвер заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові розглядати пропозиції щодо зниження ставки оподаткування для роботодавців, якщо вони збільшуватимуть зарплати для своїх працівників, якщо в Україні буде зростати зарплата", - сказав Рева.

Він зазначив, що якщо в особи вдвічі збільшиться мінімальна зарплата, то вона "не піде купувати машини, дорогу техніку, вона піде і купить продукти харчування та взагалі використає ці гроші на внутрішнє споживання", що в результаті спричинить пожвавлення обігу коштів і товарообігу, дасть поштовх до зростання економічних показників.

"Ми сподіваємося, що цей перший такий поштовх (збільшення мінімальної заробітної плати удвічі з 2017 року - ред.) дасть старт цим процесам, і чим вищі будуть зарплати в Україні, тим більше в нас з'явиться можливостей для зниження ставок оподаткування. Ми бачимо, що ці кошти є в економіці, і їх реально залучити для виконання всіх цих завдань", - переконаний Рева.

Як повідомляв Укрінформ, учора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати - до 3200 грн, крім того, з 1 грудня мінімальна пенсія зросте на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-