Розстрочка на опалення задовольнить споживачів і тепловиків - Зубко

Розстрочка на опалення задовольнить споживачів і тепловиків - Зубко

Укрінформ
Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яке забезпечує паритет інтересів споживачів і теплопостачальних підприємств при запровадженні для населення механізму розстрочки на оплату послуг з централізованого опалення.

Так віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття відповідної постанови КМУ.

«Зокрема змінами до Постанови № 217 для підприємств ТКЕ ми вводимо компенсуючий механізм при розрахунках за спожитий ними природний газ в умовах перенесення споживачам плати за тепло на міжопалювальний період. Також ми внесли зміни до Примірного договору про постачання природного газу виробникам теплової енергії. Вони звільняють підприємства теплоенергетики від нарахування пені й штрафів за несвоєчасні розрахунки за спожитий природний газ, пов’язані з відстроченням платежів населенням. Запропоновані Мінрегіоном рішення дозволять підприємствам теплоенергетики виконати свої зобов’язанні по постачанню тепла та фінансово убезпечити себе у міжопалювальний період», - додав Зубко.

Як повідомлялося, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко прогнозує, що система оформлення розстрочки для оплати послуг центрального опалення повноцінно запрацює у середині листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-