Директора Держбюро розслідувань можуть обрати в лютому

Директора Держбюро розслідувань можуть обрати в лютому

Укрінформ
Ім'я директора Державного бюро розслідувань (ДБР) стане відоме у лютому наступного року. 

Про це повідомив журналістам член комісії з обрання керівництва ДБР Денис Монастирський, інформує кореспондент Укрінформу.

"Я маю надію, що у другій половині січня комісія збереться і проведе повторні співбесіди, і початок лютого буде часом обрання директора ДБР. Також певний час буде потрібен для подачі кандидатури директора прем'єру, а потім президенту для призначення", - сказав він.

Монастирський розповів, що у найближчу суботу - 29 жовтня - 65 наявних претендентів на посаду очільника бюро пройдуть професійне тестування. Після цього 5 листопада їх чекає тестування на загальні здібності. За перебігом складання тестів можна буде спостерігати онлайн.

Після завершення тестувань члени комісії оголосять рейтинг кандидатів, і їх чекатиме заключний етап конкурсу - співбесіда та перевірка на поліграфі.

Монастирський переконаний, що більшість претендентів легко подолають професійне тестування, прохідний етап для якого визначений на рівні 65 балів. Наступним етапом конкурсу буде обрання заступників керівника ДБР та формування штату слідчого органу.

ДБР є слідчим органом, повноваження якого поширюються на злочини, вчинені високопосадовцями та працівниками правоохоронних органів (окрім злочинів, підслідних НАБУ), включаючи розслідування катувань та військові злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-