Суд у справі екс-беркутівців перенесли, не з'явилися адвокат і прокурор

Суд у справі екс-беркутівців перенесли, не з'явилися адвокат і прокурор

Укрінформ
Святошинський суд переніс розгляд справи проти п'ятьох екс-беркутівців на 8 листопада через неявку адвоката і прокурора.

Як повідомила кореспонденту Укрінформу прес-секретар ВО "Свобода" Христина Равлюк, суддя по цій справі на початку засідання прочитав заяву про неявку від адвоката одного з бійців "Беркуту" і переніс засідання.

"Судове засідання щодо злочинів проти учасників Революції Гідності перенесли на 8 листопада на 10.00 год  у зв'язку з неявкою адвоката одного з обвинувачених та прокурора. Про це оголосив суддя", - сказала вона.

Равлюк також повідомила, що заява адвоката про неявку була зареєстрована вчора, за "дивним" збігом обставин після прес-анонсу "Свободи" із запрошенням ЗМІ для висвітлення судового процесу.

Напередодні судового розгляду справи за обвинуваченням екс-беркутівців у злочинах проти учасників Майдану лідер "Свободи" Олег Тягнибок повідомив, що деякі представники його політсили є потерпілими та свідками у справі.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких обвинувачують в убивствах на Майдані, не визнають своєї вини за жодним з пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-