Рева заспокоює: Мінімалка зросте, але субсидії не заберуть

Рева заспокоює: Мінімалка зросте, але субсидії не заберуть

Укрінформ
До закінчення нинішнього опалювального сезону  розмір вже призначених субсидій через збільшення розміру мінімальної заробітної плати переглядатися не буде.

Про це на брифінгу у четвер заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про субсидії у зв'язку із майбутнім збільшенням удвічі мінімалки, то хочу сказати, що призначені субсидії на цей опалювальний сезон переглядатися не будуть», - сказав Рева.

Він нагадав, що згідно із діючим законодавством при розрахунку розміру субсидій на людину у 2016 - 2017 роках, з урахуванням того, що тарифи збільшилися, наразі враховується розмір її доходів лише за 2015 рік.

«У зв'язку із зростанням мінімальної зарплати субсидія переглядатися не буде. Тобто люди отримуватимуть більше грошей, а субсидія в них залишиться та ж сама, - виходячи з того, що доходи на момент призначення субсидії в них були менші», - зазначив Рева.

Він поінформував, що наступний перегляд розміру субсидій відбудеться у травні 2017 року.

«Певні зміни надалі будуть лише у травні наступного року, з урахуванням тих доходів, які громадяни отримуватимуть на той момент. Ще раз наголошую, що зараз, до завершення опалювального сезону, субсидія не зміниться», - підкреслив Рева.

Як повідомляв Укрінформ, учора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати - до 3200 гривень, крім того з 1 грудня "невеликим, але першим кроком" стане підвищення мінімальної пенсії на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-