Злочини Януковича: Єнін розповів, про що домовилися ГПУ з Гаазьким судом

Злочини Януковича: Єнін розповів, про що домовилися ГПУ з Гаазьким судом

Укрінформ
У Генпрокуратурі досягли домовленостей з представниками Міжнародного кримінального суду стосовно притягнення до відповідальності екс-президента Віктора Януковича, його оточення та терористів з "ДНР" та "ЛНР".

Про це написав заступник генпрокурора Євген Єнін у Фейсбуці.

"Тригодинні переговори з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду - є спільне розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності Януковичів і ко, керівництва РФ та підконтрольних їм терористів", - написав він.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що так звана "Велика справа" проти екс-президента Віктора Януковича має буде передана до суду до кінця поточного року: "Ми маємо подати до кінця цього року велику справу про державну зраду, стаття 111 Кримінального кодексу, створеним Януковичем організованим злочинним угрупуванням, стаття 255. Вона буде включати в себе епізоди: узурпація влади, доведення до небоєздатності збройних сил України, розвал СБУ, знищення інформаційної безпеки України, нанесення великих збитків економічній безпеці України, перехід на бік ворога, що привело до втрати територіальної цілісності і суверенітету України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-