В НБУ назвали причину обшуку у заступниці Гонтаревої

В НБУ назвали причину обшуку у заступниці Гонтаревої

Укрінформ
Прес-служба Національного банку України підтверджує інформацію щодо проведення сьогодні вранці обшуку за місцем проживання заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

Про це повідомляє НБУ у Фейсбуці.

"Прес-служба Національного банку України підтверджує інформацію щодо проведення сьогодні вранці слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві обшуку за місцем проживання заступника голови НБУ Катерини Рожкової. На даний момент обшук закінчено", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на даний момент Рожкова перебуває на робочому місці та виконує свої службові обов’язки.

Як пояснюють у НБУ, слідчі дії Національною поліцією проводяться в рамках розслідування банкрутства ПАТ "Банк Михайлівський". При цьому, в НБУ вважають, що таким чином на нього здійснюється тиск.

"Правління Національного банку вважає ці дії черговим актом тиску на посадових осіб НБУ. Всі рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних приймалися колегіально правлінням НБУ у повній відповідності до чинного законодавства", - наголошують в Нацбанку.

Як повідомлялося раніше, НБУ повідомив про прийняте рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних за проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб 23 травня 2016 року. За інформацією НБУ, банк був проблемним з 23 грудня 2015 року і вів роботу з НБУ щодо врегулювання ситуації.

20 травня голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив посаду. Цього ж дня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо", повідомив, що за кілька днів до визнання банку "Михайлівський" неспроможним, продав свою частку в капіталі банку групі інвесторів - фізичних осіб.

Банк "Михайлівський" працював на ринку України з 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-