Суспільне мовлення має стати платформою, що об’єднує країну - експерт

Суспільне мовлення має стати платформою, що об’єднує країну - експерт

Укрінформ
Суспільний мовник в Україні має стати тією платформою, яка об’єднує країну.

Про це заявила виконавчий директор ГО "Детектор медіа" Діана Дуцик у четвер під час "круглого столу" в Укрінформі.

“Якраз роль Суспільного мовника мала б полягати у тому, аби стати тією платформою, що збирає країну, об’єднує її”, - сказала Дуцик.

На її переконання, це можливо лише в тому разі, якщо сама система буде реформована, а команда Суспільного мовника переосмислить свою роль і місце у новій системі координат.

“Команда - це ще одна така болюча точка, бо коли ми їздили по регіонах, я побачила, що дуже часто у нас збереглася радянська ментальність. Навіть коли ми говоримо про наших національних героїв, про Бандеру, УПА і так далі - це не має значення, має значення, як ми це робимо. І мені здається, що цю радянську ментальність буде сьогодні найскладніше викорінити із системи Суспільного мовника, але це потрібно робити для того, аби він став сучасним, якісним і таким, який не просто буде конкурувати з комерційними каналами, а буде взагалі задавати знак якості на медійному ринку України”, - підкреслила виконавчий директор ГО.

Дуцик також зауважила, що сам контент Суспільного мовника має відрізнятися якістю і цінностями.

“З якістю, мені здається, усе простіше, тому що можна навчити, можна здобути освіту, можна провести тренінги, майстер-класи і підняти якість роботи журналістів, а от із цінностями є трохи більше складностей”, - підсумувала виконавчий директор "Детектор медіа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-