Колишній міністр оборони Канади отримав орден від України

Колишній міністр оборони Канади отримав орден від України

Укрінформ
Колишній міністр оборони Канади Джейсон Кенні отримав від України орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Як передає кореспондент Укрінформу, церемонія нагородження відбулася під час візиту посла України в Канаді Андрія Шевченка до провінції Альберта, прем’єром якої намагається стати Кенні.

«Отримати таке визнання – велика честь. Я завжди пишався підтримкою України, яка довгий час була аутсайдером світової історії, але яка постає із великою надією на майбутнє, завдячуючи жертвам героїв Майдану», - сказав Кенні.

Він додав, що пишається своєю участю у організації канадської допомоги Україні. «Я пишаюся роллю, яку відіграв у офіційному визнанні Канадою Голодомору геноцидом українського народу, у наших дипломатичних зусиллях із захисту незалежності України від незаконного вторгнення Владіміра Путіна та у розгорненні канадської військової місії, покликаної краще навчити та обладнати хоробрих українців для захисту власної країни», - наголосив колишній міністр. 

Посол Андрій Шевченко уточнив, що саме під час перебування Кенні на посаді міністра оборони Канади, Оттава ухвалила рішення про передачу Україні тисяч комплектів військової форми, запуск тренувальної місії та обмін супутниковими зображеннями. «Канадець із великим українським серцем! <…> Він потужно відстоював право України на свободу та справедливість»,- наголосив Шевченко.

Фото – з Твіттер акаунту Джейсона Кенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-