Геращенко: У Кабміні та Раді близько 12% - жінки

Геращенко: У Кабміні та Раді близько 12% - жінки

Укрінформ
Близько 12% складу уряду та парламенту України становлять жінки.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, Уповноважений Президента із мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН на тему "Жінки. Мир.Безпека"

"Важливим є той факт, що Президент України призначив Уповноваженим із мирного врегулювання ситуації на Донбасі жінку. Сьогодні у Верховні Раді і уряді 12% складають жінки. Вони активно долучені до миротворчих процесів. Жінки представляють Україну в гуманітарній і політичні групах у Мінську, докладаючи всіх зусиль для мирного врегулювання", - заявила Геращенко, коментуючи той факт, що українські жінки активно працюють над встановленням миру.

Депутат також нагадала, що у лютому 2016 року український уряд прийняв Національний план дій щодо виконання Резолюції РБ ООН 1325: "Реалізація Плану сприятиме більш активній участі жінок у процесах підтримання миру, прийняття рішень у сфері національної безпеки та оборони і боротьбі з насильством за гендерною ознакою".

Крім того, з метою належного реагування на випадки насильства щодо жінок, одним із найближчих кроків парламенту стане ратифікація Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищам. "Відповідні законопроекти уже подані на розгляд парламенту, і сподіваюсь парламент ратифікує Конвенцію уже цієї осені", - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-