В українській армії служить майже 20 тисяч жінок - Геращенко

В українській армії служить майже 20 тисяч жінок - Геращенко

Укрінформ
У Збройних Силах України проходять службу 19 892 жінки, з яких 2 458 офіцерів.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, Уповноважений Президента із мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН на тему "Жінки. Мир.Безпека".

"Агресія проти України сприяла не лише активізації участі жінок в миротворчих процесах, але й більш активному залученню жінок до служби в армії. Багато жінок добровільно заключили контракт задля захисту Батьківщини. Наразі у Збройних Силах України проходять службу 19 892 жінки (2 458 офіцерів, 17 044 сержантів та солдатів). Із них - 266 були мобілізовані до лав Збройних Сил", - повідомила вона.

За словами депутата, протягом поточного року було вжито низку спеціальних заходів для інтеграції гендерної проблематики в реформи, що проводяться в секторі безпеки: "Ці заходи, хоча і знаходяться на початковій стадії, вже принесли перші результати на шляху до трансформації у військових структурах і військової культурі".

Так, цьогоріч було суттєво розширено перелік спеціальностей, які дозволяється опановувати жінкам-військовослужбовцям, в тому числі й бойових професій.

"У подальшому вбачається необхідним введення посад гендерних радників в збройних силах. Плануються більш широкі законодавчі зміни для усунення бар'єрів і забезпечення рівного представництва жінок у збройних силах, а також щодо посилення парламентського контролю у сфері національної безпеки та оборони", - повідомила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-