Суд у справі Штепи відклали через звільнення судді

Суд у справі Штепи відклали через звільнення судді

Укрінформ
Засідання Червонозаводського райсуду Харкова по суті справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи, перенесли через звільнення судді.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суддя Каретян, призначена замість звільненої судді Прошути, попросила час на ознайомлення з матеріалами справи", - зазначила Дубовик.

За її словами, "чергове засідання суду відбудеться в п'ятницю, 28 жовтня, о 14:00".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 вересня депутати ВР проголосували за звільнення судді Ірини Прошути в числі інших суддів країни за порушення присяги судді.

29 лютого на підготовчому засіданні суду з розгляду заново справи Штепи у зв'язку із заміною ряду суддів, обвинувачена вимагає допитати більш як сорок свідків, починаючи з Президента Петра Порошенка, в чому суд їй відмовив.

31 серпня екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута як свідок захисту в режимі відеоконференції підтвердив, що рекомендував Штепі спілкуватися з бойовиками, "щоб запобігти кровопролиттю в Слов'янську".

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна ввійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-