Тандіт обіцяє боротися за звільнення Козловського з полону бойовиків

Тандіт обіцяє боротися за звільнення Козловського з полону бойовиків

Укрінформ
Звільнення відомого вченого Ігоря Козловського триває, і центр зі звільнення заручників і пошуку без вісті зниклих при Службі безпеки України має намір боротися за нього.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав радник керівника Служби безпеки України, керівник центру сприяння звільненню заручників, парламентер Юрій Тандіт. 

"Ми будемо боротися за нього (Козловського - ред.). Ми сподівалися, що він буде в числі тих, кого ми звільняли нещодавно, в тому числі й Юрія Супруна, який теж був людиною, що не мала жодного відношення до АТО. Петро Олексійович Порошенко поставив завдання перед Василем Грицаком, і для нас Козловський, як і інші заручники, є пріоритетним. Його включають до списка 47 тих заручників, яких фіксують з боку ОРЛО і ОРДО. На жаль, інших не фіксують серед 109, якщо відняти 47, то залишається ще 62, хоча ми наполягаємо на тому, що ми точно знаємо місця знаходження ще 57 осіб... ми сподіваємося, що коли буде звільнена група наших заручників, він буде в їх числі", - сказав Тандіт. 

Він також уточнив, що раніше в Мінську переговорники з боку ОРДЛО підтвердили місце знаходження Козловського. 

"Його підтвердили мені й нашій делегації на останній зустрічі в Мінську. За останні місяці, на щастя, заручниками стало невелика кількість людей", - уточнив Тандіт. 

За його словами, вчений офіційно є заручником в числі 109 осіб, місцезнаходження яких відомі СБУ.

"Ігор Козловський - вчений, людина досить похилого віку, якого звинуватили, взявши незрозуміло звідки кримінальний кодекс, здається, 1961-го року, у зберіганні зброї, що є повною маячнею", - пояснив Тандіт. 

Як повідомляв Укрінформ, Козловського в окупованому Донецьку бойовики "ДНР" затримали 27 січня 2016 року. За словами дружини Козловського, вчений залишався і не виїжджав з Донецька у зв'язку з тим, що доглядав за хворим сином.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко оприлюднила у Facebook список так званих "шпигунів" за версією РФ. 

Серед них і Ігор Козловський - український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації "Центр Діскавері", керівник Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу та співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-