Світовий банк дасть грант на освітню статистику

Світовий банк дасть грант на освітню статистику

Укрінформ
Світовий банк надасть Україні грант на створення системи освітньої статистики для збору, обробки та аналізу освітніх даних.

Про реалізацію рішення Світового банку щодо гранту Україні на розбудову спроможності в освітній статистиці йшла мова під час зустрічі першого заступника Міністра освіти і науки Володимира Ковтунця з представниками команди Світового банку з питань освіти, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки

"Грант Світового банку буде спрямований на: підвищення інституційної спроможності Інституту освітньої аналітики Міністерства освіти і науки, розвиток інтегрованої інформаційної системи управління освітою DICO (EMIS), підтримку участі України в міжнародному порівняльному дослідженні РISA", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОН, достовірні дані у галузі освіти необхідні для виявлення повної картини функціонування системи освіти та покращення системи управління. Так, створений у минулому році Інститут освітньої аналітики вже використовує в своїй роботі систему DICO (EMIS), і починаючи з цього року збирає інформацію безпосередньо у шкіл та районів, на відміну від того, коли раніше її збирали на рівні областей. 

Крім того, дані, отримані після участі України у 2018 році у дослідженні РISA, де відбувається вимірюванні рівня знань серед 15-річних учнів, допоможуть визначити слабкі та сильні сторони української системи освіти й вибудувати орієнтири, за якими далі формуватиметься освітня політика в Україні.

Також у Міністерстві висловили зацікавленість щодо участі України у проекті AHELO - OECD, головною метою якого є оцінка освітньої спроможності знань та практичних навичок студентів після випуску - це оцінка студентів зі всіх предметів у різних типах вищих навчальних закладів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-