Преса вимагає відкритого процесу у справі мера Бучі, суддя - проти

Преса вимагає відкритого процесу у справі мера Бучі, суддя - проти

Укрінформ
Судове засідання з розгляду справи щодо відсторонення мера міста Бучі Київської області Анатолія Федорука до завершення розслідування кримінальної справи ще не розпочалося.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед початком судового засідання суддя В'ячеслав Підпалий заявив, що судовий процес буде проходити у закритому режимі.

«Судове засідання буде проходити у закритому режимі», - сказав Підпалий.

А після звернення журналістів до судді з проханням роз'яснити причину проведення засідання у закритому режимі Підпалий оголосив технічну перерву і залишив залу суду.

Після цього сам Федорук поінформував журналістів про те, що після повернення судді, він заявить клопотання про відвід судді.

«Враховуючи те, що суддя затягує розгляд справи і те, що проти нього є відкриті кримінальні провадження, після його повернення до судової зали, я заявлю клопотання про відвід судді. Можливо, новий суддя у новому судовому провадженні ухвалить рішення про те, що засідання має відбуватися  у відкритому режимі», - зазначив Федорук.

Один з адвокатів Федорука Віктор Гошко повідомив, що захист виступав за відкритість цього судового процесу.

Прокурор Олег Войтович відмовляється давати коментарі з приводу судового засідання у справі Федорука.

Як повідомлялося, мер міста Буча у Київській області Анатолій Федорук підозрюється у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду І категорії вартістю понад 100 млн грн. Секретар міськради Василь Олексюк у відсутність Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду у розмірі 1,024 га. Про підозру Федоруку і Олексюку було повідомлено 11 жовтня 2016 року за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). 

13 жовтня 2016 року за клопотанням прокуратури Печерський райсуд Києва обрав меру Бучі Федоруку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання з 22:00 до 7:00 і носінням електронного браслета. 

15 жовтня Печерський суд  Києва відсторонив від займаної посади секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка. 

Клопотання прокуратури про відсторонення Федорука від посади мера Бучі до закінчення розгляду кримінальної справи наразі перебуває на розгляді. 

Федорук займає посаду мера міста Бучі Київської області з січня 2007 року по теперішній час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-