Українці розібрали за день усі

Українці розібрали за день усі "теплі кредити"

Укрінформ
Відновлена 6 жовтня програма "Теплі кредити" для фізичних осіб на обладнання та матеріали для проведення енергоефективних заходів тривала лише один день.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала координатор житлово-комунальних програм в Громадянській мережі ОПОРА Тетяна Бойко.

"До Громадянської мережі ОПОРА за останні декілька тижнів неодноразово зверталися особи, яким було відмовлено у видачі такого кредиту. Значна частина цих людей зверталися одразу після т. зв. відновлення держпрограми, на що отримали від банку відмову. Схоже на те, що внаслідок призупинення держпрограми у липні 2016 року, сформувалася значна черга з бажаючих отримати відшкодування за "теплі кредити". У зв'язку з цим, практично за один день було використано всі кошти, передбачені для фізичних осіб", - зазначила Бойко.

У цьому зв'язку ОПОРА закликала уряд по-справжньому відновити держпрограму з енергоефективності, передбачивши для неї кошти, зокрема, і в бюджеті на 2017 рік.

"Голосні заяви урядовців про виділення додаткових 100 млн грн, які зрештою додатково не видали, а потім про відновлення програми 6 жовтня – виявилося нічим іншим, як просто словами, що були публічно висловлені, схоже, заради отримання додаткових балів до особистих рейтингів. Принаймні саме про це свідчать численні нарікання тих, хто намагався взяти "теплі кредити", але цей процес перетворився для них на погоню за привидом", - наголосила координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Як повідомлялося, у серпні поточного року Ощадбанк розмістив на своєму сайті таку інформацію:

"Надання «теплих» кредитів на придбання енергозберігаючих матеріалів та «негазових» котлів з відшкодуванням частини суми кредиту тимчасово призупинено у зв’язку з вичерпаним обсягом бюджетних коштів. При цьому Ощадбанк продовжує видавати кредити на енергозберігаюче обладнання поза рамками державної програми згідно з внутрішніми програмами".

6 жовтня Ощадбанк повідомив про відновлення призупиненого у серпні 2016 року кредитування в рамках програми «Ощадний дім». 

У рамках програми «Ощадний дім» банк надає кредити на здійснення енергоефективних заходів як в окремій квартирі, так і в приватному будинку, а також у багатоквартирних будівлях.

Держава компенсує позичальникам 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) за кредитами, залученими на придбання енергозберігаючих матеріалів та обладнання та відповідних додаткових матеріалів до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-