Полозов: справа Хайсера Джемілєва не закінчиться з його звільненням

Полозов: справа Хайсера Джемілєва не закінчиться з його звільненням

Укрінформ
Микола Полозов, адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, розповів про небезпеки, які можуть чекати його підопічного після звільнення.

Про це Полозов повідомив кореспондентові Укрінформу.

«У четвер буде розглянуто наша апеляція на відмову в УДО. Після цього в п'ятницю я відвідаю Хайсера Джемілєва в колонії. І, думаю, наступного разу ми вже побачимося під час його звільнення 26 листопада. Але потрібно розуміти, що після виходу Хайсера за ворота колонії, справа його продовжиться», - говорить адвокат.

Як пояснює Полозов, перебуваючи на території РФ, Хайсер Джемілєв продовжить залишатися заручником Москви, через якого можна впливати на його батька, відомого політика. «Потрібно бути надзвичайно обережним. Можливі провокації щодо Хайсера Джемілєва. Враховуючи одну з статей, по якій його звинувачували (незаконне зберігання зброї та боєприпасів, - ред.), достатньо буде якимось чином знайти у нього в кишені один патрон, щоб засудити його на більш довгий термін. Тому я буду координувати наші дії з консулом України, щоб уникнути подібних неприємностей».

Нагадаємо, в травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер, у дворі власного будинку в Бахчисараї, з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Эдемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивство з необережності", "незаконне зберігання зброї та боєприпасів" і засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили і етапували до колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-