Суддя Чаус може повернутися в Україну за 10 днів - НАБУ

Суддя Чаус може повернутися в Україну за 10 днів - НАБУ

Укрінформ
Адвокат судді-втікача Миколи Чауса повідомив НАБУ, що його підопічний може повернутися в Україну.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв'ю "Стране.ua"

 "У нас є інформація від адвоката Чауса, що суддя може вже через 10 днів або два тижні з'явитися в Україні. Я, звичайно, в це слабо вірю, але виключати цей варіант я теж не буду", - сказав він.

Ситник також нагадав, що НАБУ ініціювало міжнародний розшук судді через Інтерпол і тепер чекає результатів ініціативи.

Крім того, Ситник не виключив, що в даний момент суддя-втікач Дніпровського суду м.Києва перебуває в одній з країн Євросоюзу і зробив прогноз, як ловитимуть Чауса.

"У нас є три варіанти розвитку подій. Перший - Чаус сам приходить, другий - ми його затримуємо на території однієї з країн Європейського Союзу. І третій: якщо ми чітко розумітимемо, що він або в Криму або в Росії, а значить видача його майже нереальна, ми  ініціюватимемо спеціальне розслідування. У будь-якому разі в останніх двох випадках необхідно, щоб до процесу підключився Інтерпол. І щоб Чауса оголосили в міжнародний розшук", - сказав Ситник.

Як повідомлялося, суддю Чауса викрили на хабарі в $150 тис., який він ховав у двох трилітрових банках у себе на городі.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді Чауса. Після цього Чаус втік з країни. Нині справа судді Дніпровського райсуду Києва знаходиться на розгляді в офісі з правових питань Генерального секретаріату Інтерполу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-