Деканоідзе запевняє, що вчить українську

Деканоідзе запевняє, що вчить українську

Укрінформ
Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе ще не встигла ознайомитися із рішенням суду про притягнення до дисциплінарної відповідальності за незнання української мови.

Про це вона зазначила в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я поки не ознайомилася з рішенням суду", - сказала Деканоідзе.

Глава Нацполіції додала, що у неї дуже мало часу, щоб займатися вивченням мови, однак вона вчить: "Я хотіла б говорити по-українськи як ви, але це важко, коли немає фундаменту і бази".

Як повідомляли ЗМІ, Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Святослава Літинського і змусив МВС притягнути до відповідальності голову Нацполіції за невикористання української мови у своїй службовій діяльності.

Раніше львівський активіст Святослав Літинський виграв судовий позов до Апарату Верховної Ради щодо надання автентичного перекладу українською мовою усіх реплік - коментарів, виступів, доповідей, заяв, - які опубліковані іноземною мовою у стенограмах засідань парламенту.

Крім того, він виграв справу щодо заповнення українського паспорта виключно державною мовою, добився того, щоб пральні машини, які завозяться до України, мали "українські" інструкції. Літинський також "змусив" Приватбанк надавати виписки українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-