Богдан Гаврилишин став прикладом відданості Україні - Президент

Богдан Гаврилишин став прикладом відданості Україні - Президент

Укрінформ
Економіст Богдан Гаврилишин був науковцем світового рівня, він став прикладом справжнього патріотизму та відданості рідній країні.

Про це Президент Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відійшов у вічність Богдан Гаврилишин – наш великий співвітчизник, учений світового рівня, людина, яка завжди жила з Україною в серці. Богдан Дмитрович став прикладом справжнього патріотизму та відданості рідній країні. Світла та вічна пам’ять", - зазначив Президент.

Він висловив глибокі співчуття рідним, близьким, всім хто знав покійного.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook також висловив співчуття рідним та близьким Богдана Гаврилишина.

«Дізнався сумну новину - сьогодні пішов з життя видатний українець Богдан Гаврилишин. Вдячний за все, що він зробив для України і українців. Щирі співчуття рідним та близьким. Спочивайте з миром, Богдане», - написав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у 90-річному віці помер професор Богдан Гаврилишин.

Богдан Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у селі Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському університеті. Впродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у 7 університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу.

Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після - в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній «General Electric», «IBM», «Unilever», «Phillips».

Був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох прем'єр-міністрів; головою Консультативно-дорадчої ради при президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд свого імені в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві.

Автор книг «Дороговкази в майбутнє. До більш ефективних суспільств» (1980) та «Залишаюсь українцем» (2011).

За значний внесок у розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-