Александровська просить в суду дозволу виходити із квартири

Александровська просить в суду дозволу виходити із квартири

Укрінформ
Екс-нардеп від КПУ Алла Александровська, яка перебуває під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом, потребує зміни запобіжного заходу, щоб отримати вільний доступ до медичної допомоги.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив захисник Александровської Олександр Постернак.

"Александровська вже написала заяву з проханням скасувати рішення суду про продовження цілодобового домашнього арешту, оскільки цей запобіжний захід зобов'язує її погоджувати зі слідством кожен крок щодо доступу до медичного обслуговування і довго чекати на результати. Так, тиждень тому ми подали заяву про необхідність для підзахисної стаціонарного або амбулаторного лікування, але відповіді досі немає", - зазначив захисник.

За його словами, сам факт скасування рішення суду про продовження домашнього арешту тягне за собою пом'якшення умов утримання Александровської.

"Цілодобовий домашній арешт може бути змінено на частковий: у нічний час з правом вільного виходу вдень з будинку до аптеки або за продуктами. Можлива і заміна домашнього арешту на особисте зобов'язання", - додав захисник.

За його словами, сьогодні-завтра скаргу з приводу продовження домашнього арешту Александровській буде передано до Апеляційного суду Харківської області.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня Київський райсуд Харкова продовжив Александровській перебування під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом на 60 днів: до 21 грудня.

13 жовтня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Алли Александровської: з СІЗО її перевели під цілодобовий домашній арешт з браслетом.

23 вересня Європейський суд з прав людини відреагував на скаргу сторони захисту на умови утримання в СІЗО екс-нардепа від КПУ Алли Александровської та подав пріоритетний запит до уряду України.

Влітку минулого року Європейський суд з прав людини прийняв скаргу сторони захисту на нелюдяні умови утримання в СІЗО для 67-річної Александровської, в якої лікарі встановили ішемічну хворобу серця і аритмію з екстрасистолою, що може призвести до раптової зупинки серця.

Як стверджує слідство, у червні Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до президента щодо змін у Конституцію з приводу федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-