Юристи створили благодійний фонд для допомоги медустановам Харкова

Юристи створили благодійний фонд для допомоги медустановам Харкова

Укрінформ
Устаткування вартістю 400 тис. грн для реанімаційного відділення, де виходжують недоношених дітей, отримав у подарунок від створеного групою юристів міжнародного благодійного фонду "Лад" Харківський міський клінічний перинатальний центр.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла головний лікар перинатального центру, заслужений лікар України Світлана Коровай.

"Фінансування з міського бюджету дає змогу підтримувати якість медичних послуг на високому рівні, але ми не відмовляємося і від благодійної допомоги. Ось сьогодні, наприклад, отримали у подарунок від БФ "Лад" системи обігріву зі Швеції для недоношених немовлят, а також пульсоксиметри від виробників США. Ці прилади дають змогу здійснювати цілодобове спостереження за станом немовлят вагою менш як 1 кг: стежити за температурою тіла, тиском і насиченням крові киснем. Загальна оцінна вартість подарунка – більш як 400 тис. грн", - зазначила Коровай.

За її словами, допомогу надано у рамках договору про співробітництво сторін.

"Фонд "Лад" створено за ініціативою групи харківських юристів для надання цілеспрямованої допомоги конкретним медустановам міста. Завдяки волонтерам фонду (у Мюнхені це медики, а в Нью-Йорку - представники бізнесу) знаходимо фірми-виробники медобладнання, готові, як і цього разу, надати допомогу харківським клінікам. До речі, договори про співробітництво укладено й з іншими медустановами Харкова", - пояснив керівник фонду, юрист Євген Смичок.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Харківський міський клінічний перинатальний центр, розрахований на 365 ліжок, - один з найбільших в Україні. За рік тут приймають 4,5 тис. пологів. Ще сім років тому тут зробили першу на сході України операцію на серці новонародженого. Сьогодні роблять офтальмологічні операції немовлятам віком 2-3 тижні: раніше такі операції робили лише в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-