Справа Сущенка: Фейгін сказав, із чим уже можна йти у Євросуд

Справа Сущенка: Фейгін сказав, із чим уже можна йти у Євросуд

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що наявних порушень у справі вже достатньо, щоб звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу. 

"Порушень при затриманні та утриманні під вартою Романа Сущенка багато. Наприклад, недопуск консула України. Лише через півтора тижні Геннадій Брескаленко зміг потрапити до арештованого. При тому, що Роман Володимирович відразу просив про це. Відповідно до міжнародних норм, це дуже істотне порушення. Є також порушення щодо часу затримання тощо", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що для подальшої роботи, у зв'язку з планами оскарження в ЄСПЛ, має дуже істотне значення розгляд апеляційної скарги на утримання під вартою, яке відбудеться 27 жовтня в Мосміськсуді.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-