В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа

В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа

Укрінформ
В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа - expert4.media, мета якої - покращити якість і достовірність коментарів і оцінок.

Про це йдеться у повідомленні Інституту масової інформації.

"Мета створення Бази - покращити якість і достовірність коментарів і оцінок, а також збільшити присутність жінок-експерток в українських ЗМІ. Базу даних було розроблено ГО "Інститут масової інформації" за підтримки програми Посольства Королівства Нідерландів в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами виконавчого директора ІМІ Оксани Романюк, перша ідея створити базу даних експертів для ЗМІ з’явилася після досліджень ІМІ, які показали, що жінки виступають в якості експертів лише приблизно у 17% матеріалів, натомість 83% експертних коментарів надають чоловіки.

"Але, коли ми почали працювати над базою даних експертів, то з’ясували, що проблема набагато глибша і серйозніша, ніж гендерний дисбаланс. Раптом виявилося, що в українських медіа взагалі мало присутні коментарі професійних експертів з різних сфер", - сказала Романюк.

Тому ІМІ вирішив започаткувати базу даних з інформацією про експерток та експертів, кожний та кожна з яких є перш за все професіоналом у сфері своєї діяльності.

Юристи ІМІ виписали критерії, за якими затверджуються експерти для expert4.media, а саме — це відсутність непрофесійних або "продажних" коментарів.

Крім того, ІМІ закликає журналістів та експертів доповнювати Базу через відповідну форму на сайті expert4.media.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-