Кабмін не збирається збільшувати єдиний соцвнесок - Розенко

Кабмін не збирається збільшувати єдиний соцвнесок - Розенко

Укрінформ
В уряді наразі не розглядаються і не будуть розглядатися пропозиції щодо збільшення єдиного соцвнеску (ЄСВ) з нинішнього рівня у 22 відсотки.

Про це в інтерв'ю газеті "Факты и комментарии" заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Пропозицій по збільшенню ЄСВ з нинішніх 22 відсотків у нас немає і не буде. Це був крок назустріч бізнесу. Ми прекрасно розуміли, що на перших порах він призведе до зниження внесків до Пенсійного фонду, але свідомо пішли на це для того, щоб дати бізнесу більше оборотних коштів, які, ми сподіваємося, підуть на збільшення зарплат", - зазначив Розенко.

Він поінформував, що наразі уряд розглядає таку пропозицію розрахунку ЄСВ, як встановлення індикативних заробітних плат, з яких і відраховуватиметься цей внесок.

"Пропозиція брати ЄСВ з певного мінімуму - це один із варіантів його розрахунку. Є ще один варіант, через який пройшли багато країн, - встановлення індикативних зарплат, з яких береться внесок", - сказав Розенко.

Він пояснив, у чому полягає ідея встановлення індикативних зарплат для різних груп посад.

"Індикативні зарплати - це мінімальний поріг зарплат окремо для всіх груп посад. Ну не може топ-менеджер підприємства отримувати мінімальну зарплату. У той же час він не отримує стільки ж, скільки офіціант або бармен. Тому можуть встановлюватися окремі індикативні зарплати для генеральних директорів і головних бухгалтерів (наприклад, три прожиткові мінімуми), для менеджменту середньої ланки (припустимо, два прожиткові мінімуми), для технічного персоналу (один мінімум)", - уточнив Розенко.

Він додав, що наразі пропозиція встановлення індикативних зарплат, з яких братиметься ЄСВ, зараз знаходиться на обговоренні в уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-