На осучаснення пенсій до кінця року треба близько 10 мільярдів - Розенко

На осучаснення пенсій до кінця року треба близько 10 мільярдів - Розенко

Укрінформ
Приблизна вартість осучаснення пенсійних виплат до кінця 2016 року може скласти від 8 до 10 мільярдів гривень.

Про це у Фейсбуці написав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Приблизна "вартість" осучаснення пенсійних виплат може скласти від 8 до 10 мільярдів гривень до кінця 2016 року", - написав Розенко.

Він висловив сподівання на те, що уряд все-таки знайде додатковий фінансовий ресурс, який дозволить зробити перерахунок пенсій у зв'язку з їх осучасненням.

"Зараз ми шукаємо можливості і додатковий фінансовий ресурс, щоб відновити справедливість і перерахувати всі пенсії з урахуванням нинішніх реалій. Це колосальна сума (8 - 10 млрд грн - ред.), яку нам потрібно десь знайти. Сподіваюся, що ми її знайдемо. Ми не забуваємо про пенсіонерів і прекрасно усвідомлюємо несправедливість збільшення тільки мінімальних виплат, без індексації всіх інших пенсій, як це відбувалося останні п'ять років", - зазначив Розенко.

Він наголосив на тому, що уряд зацікавлений в тому, щоб доходи населення зростали.

"Уряд, як ніхто інший, зацікавлений у зростанні доходів населення, у підвищенні пенсій, зарплат, стипендій. Адже це не тільки підвищить купівельну спроможність населення, збільшить оборот коштів, пожвавить економіку, але ще і значно знизить навантаження на бюджет за рахунок скорочення отримувачів субсидій. Люди з високими зарплатами і пенсіями в майбутньому зможуть самостійно - без підтримки держави - оплачувати житлово-комунальні послуги", - підкреслив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-