Українським журналістам вкрай небезпечно перебувати у Москві - Фейгін

Українським журналістам вкрай небезпечно перебувати у Москві - Фейгін

Укрінформ
Перебування українських журналістів у Москві вкрай небезпечне для них.

Так прокоментував в ефірі «112 Україна»  адвокат неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін інформацію про обшук журналістки Ксенії Бабич.

«А тепер абсолютно безперечно зрозуміло, що ми маємо справу з переслідуванням саме журналістів. І цьому може бути безліч причин, але ще раз повторюю, зараз для будь-якого українського журналіста перебувати у Москві небезпечно», - сказав Фейгін.

За його словами, в контексті останніх подій зрозуміло, що справа Романа Сущенка вже не сприймається багатьма у рамках суджень про те, що він причетний ще до чогось, крім журналістської діяльності (ФСБ заявляла, що він - кадровий співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковник - ред).

Правозахисник припустив, щоБабич обшукували у рамках справи в РФ «Правого сектора». «Ми можемо робити висновок з того, що там простежується якимось чином зв'язок з прес-секретарем правого сектора  Скоропадським», - сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання ведучого, чи буде Фейгін вести захист Бабич у разі необхідності, він сказав: «Я зараз дуже зайнятий справою Романа Сущенка. У Москві дуже багато адвокатів, які з задоволенням за цю справу візьмуться».

Пізніше прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський заявив, що журналістка Ксенія Бабич не мала відношення ні до «Правого сектора», ні до політики. «З Ксенією ми знайомі років 12-13, але сенс ситуації у тому, що вона не мала ніякого відношення ні до «ПС», ні до українського націоналістичного руху, ні до політики. Це просто дівчина, з якою ми знайомі, час від часу спілкувалися. Мабуть інших моїх знайомих у Москві не знайшли. Плюс вона була, як я розумію, журналістом «112 Україна», - сказав Скоропадський.

Прес-секретар зазначив,  що з Бабич він навчався на одному факультеті, але в різний час, вона молодша.

Раніше стало відомо, що у Москві оперативники Слідчого комітету провели обшуки в квартирі прес-секретаря «Правової ініціативи», стрингера «112 Україна» Ксенії Бабич.

Обшук проходив до світанку у рамках справи стосовно прес-секретаря «Правого сектора» Скоропадського.

Як повідомлялося, 30 вересня Слідчий комітет Російської Федерації (СК РФ) порушив кримінальну справу стосовно лідерів «Правого сектора» Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпицького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших. Їх обвинувачують в екстремізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-